Зимна супа със свински ребра


Време за приготвяне
180 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    свински ребра
  • 500 г
    кисело зеле
  • 2 глави
    лук
  • 600 г
    картофи
  • 2 бр.
    морков
  • 2 стръка
    копър
  • 2 бр.
    дафинов лист
  • 2 с. л.
    олио

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ребрата се сваряват в 3 л вода с 1 ч. л. сол и дафиновите листа. Изваждат се и се нарязват на едро.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на полумесеци, зелето – на тънки ленти, а морковите – на ивици с белачка.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се запържват в олиото и се изсипват в супата. Прибавят се и нарязаните на кубчета картофи.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се връща обратно в тенджерата. Вари се, докато зеленчуците омекнат.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Супата се овкусява със сол, черен пипер и наситнен копър и се сервира.

Подобни рецепти