Зимна супа със свински ребра


Време за приготвяне
180 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
свински ребра
500 г
кисело зеле
2 глави
лук
600 г
картофи
2 бр.
морков
2 стръка
копър
2 бр.
дафинов лист
2 с. л.
олио

Приготвяне

1
Ребрата се сваряват в 3 л вода с 1 ч. л. сол и дафиновите листа. Изваждат се и се нарязват на едро.
2
Лукът се нарязва на полумесеци, зелето – на тънки ленти, а морковите – на ивици с белачка.
3
Зеленчуците се запържват в олиото и се изсипват в супата. Прибавят се и нарязаните на кубчета картофи.
4
Месото се връща обратно в тенджерата. Вари се, докато зеленчуците омекнат.
5
Супата се овкусява със сол, черен пипер и наситнен копър и се сервира.

Подобни рецепти