Сладко-кисела супа


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    пилешко филе
  • 100 г
    гъби шийтаке
  • 150 г
    моркови
  • 100 г
    бамбукови стръкове
  • 1 бр.
    зелена люта чушка
  • 1 бр.
    червена люта чушка
  • 150 г
    чушки
  • 40 г
    джинджифил
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 200 г
    тофу
  • 200 мл
    пилешки бульон
  • 30 мл
    сусамово олио
  • 40 мл
    олио
  • 15 мл
    кетчуп
  • 60 мл
    соев сос
  • 30 мл
    оризов оцет
  • 20 г
    кафява захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маринатата се приготвя от 30 мл соев сос, 10 мл оризов оцет, 10 г кафява захар и малко слънчогледово олио. Месото се реже на жулиени, слага се в маринатата и се прибира в хладилника да се маринова за 15–30 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пресният лук се реже на кръгчета, като бялата част се отделя от зелената. Морковите, бамбукът, гъбите и чушките се режат на жулиени, джинджифилът се наситнява, а лютите чушки се режат на кръгчета. Тофуто се реже на дебели пръчици.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Маринованото месо се пържи в сгорещеното слънчогледово олио за 3–4 минути и се оставя настрана. В същия съд за 2–3 минути се пържат морковите, бялата част на зеления лук, джинджифилът, бамбукът, гъбите и чушките. Налива се бульонът, прибавят се останалите соев сос, оризов оцет, захар, нарязаните люти чушки, тофуто, сусамовото олио и кетчупът. Разбърква се добре и се готви за 2 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се прибавя в супата, готви се още 2 минути, поръсва се отгоре със зелената част на пресния лук и се сервира.

Подобни рецепти