Сладко-кисела супа


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
пилешко филе
100 г
гъби шийтаке
150 г
моркови
100 г
бамбукови стръкове
1 бр.
зелена люта чушка
1 бр.
червена люта чушка
150 г
чушки
40 г
джинджифил
2 стръка
пресен лук
200 г
тофу
200 мл
пилешки бульон
30 мл
сусамово олио
40 мл
олио
15 мл
кетчуп
60 мл
соев сос
30 мл
оризов оцет
20 г
кафява захар

Приготвяне

1
Маринатата се приготвя от 30 мл соев сос, 10 мл оризов оцет, 10 г кафява захар и малко слънчогледово олио. Месото се реже на жулиени, слага се в маринатата и се прибира в хладилника да се маринова за 15–30 минути.
2
Пресният лук се реже на кръгчета, като бялата част се отделя от зелената. Морковите, бамбукът, гъбите и чушките се режат на жулиени, джинджифилът се наситнява, а лютите чушки се режат на кръгчета. Тофуто се реже на дебели пръчици.
3
Маринованото месо се пържи в сгорещеното слънчогледово олио за 3–4 минути и се оставя настрана. В същия съд за 2–3 минути се пържат морковите, бялата част на зеления лук, джинджифилът, бамбукът, гъбите и чушките. Налива се бульонът, прибавят се останалите соев сос, оризов оцет, захар, нарязаните люти чушки, тофуто, сусамовото олио и кетчупът. Разбърква се добре и се готви за 2 минути.
4
Месото се прибавя в супата, готви се още 2 минути, поръсва се отгоре със зелената част на пресния лук и се сервира.

Подобни рецепти